de Week van de Opvoeding

Dit evenement is geweest.

Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Daarom staat de Week van de Opvoeding in het teken van opvoeden en ouderschap. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor. De Week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen ouders, medeopvoeders en professionals.

Wat is goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? De Week wordt ieder jaar georganiseerd om ouders te stimuleren met elkaar in gesprek te gaan en hun eigen omgeving te betrekken. Zo voelen zij zich eerder gesteund en krijgen zo het gevoel dat zij er niet alleen voor staan. Denk aan buren, vrienden, de school en lokale opvoedprofessionals zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG).

Door en voor wie?

De Week van de Opvoeding is van en voor iedereen die zich bezighoudt met opvoeden. Iedereen kan meedoen aan de Week van de Opvoeding door zelf een activiteit te organiseren of een activiteit te bezoeken.

Activiteiten tijdens de Week worden georganiseerd door:
-Ouders
-Kinderen en jongeren
-Scholen
-Kinderopvang
-Centra voor Jeugd en Gezin
-Bibliotheken
-Sport-, cultuur- en welzijnsverenigingen
-Buurthuizen
-Speeltuinen
-Jeugdzorginstellingen
-Gemeenten

Qua activiteiten is alles mogelijk: een voorleeswedstrijd, een opvoedspel, een workshop filosoferen met je kind of een lezing over positief opvoeden.

De Week in 2020

In 2020 is de Week van maandag 5 oktober tot en met zondag 11 oktober. Het thema van de Week is dit jaar ‘Staan en Opvallen’.

Hoewel de maatschappelijke druk toeneemt, zijn ouders bovenal weerbaar en veerkrachtig.

Welke factoren zorgen dat ouders zich fijn voelen in het ouderschap? En hoe kunnen professionals hier een versterkende rol in spelen? Want wanneer het goed gaat met de ouder, gaat het ook vaak goed met het kind.

Opvoeden is hard werken. Soms gaat het met vallen en opstaan. Maar het is vooral ook genieten. Daarom zeggen we ‘Staan en Opvallen’.

Welkom & aanmelden
19:25 - 19:35

Een ieder die zich heeft aangemeld kan via de link in de e-mail die je hebt ontvangen deel nemen aan deze gratis Webinar.

Informatie
19:35 - 20:15

Veel ouders zoeken naar een manier om hun kind te ondersteunen in hun weg naar zelfstandigheid. Deze webinar denkt mee in onder andere vragen hoe je je puber het beste kan ondersteunen in zijn/haar schooltaken en hoe je je kind gemotiveerd houdt.

Tijd voor vragen
20:15 - 20:30

We zullen de mensen die mee kijken met deze webinar de mogelijkheid geven om een aantal vragen te stellen.

Afsluiting
20:30

- Afsluiting van de Webinar.

  Evenement informatie

  5 oktober 2020 19:30
  5 oktober 2020 20:30

  Organisatie

  Caleidoscoop
  info@caleidoscoopheerenveen.nl
  0513629090